Misdaad

Bijna 400.000 euro cash en 4 Rolexen gevonden na woningoverval

Een onderzoek na een woningoverval in Zwijndrecht leidde tot een opvallende vondst. De politie stuitte op een verhuisdoos met bijna 4 ton cash. Naast het geld werden er vier Rolex-horloges gevonden.

In de nacht van 12 op 13 september drongen drie overvallers de woning aan de Langeweg in Zwijndrecht binnen. Ze doorzochten het huis en sloten één van de bewoners op in de kelder. Nadat het drietal de benen had genomen, wist de bewoner zichzelf uit de kelder te bevrijden en contact op te nemen met de politie.

Doos met cash en Rolexen gevonden

Tijdens het politie-onderzoek in de woning werd de doos met cash en de Rolexen gevonden en in beslag genomen. Het gaat om een geldsom van bijna 400.000 euro aan contanten, opgedeeld in briefjes van 10, 20, 50, 100 en 500 euro.

De grote vraag op dit moment is waar de forse geldsom vandaan komt. Briefjes van 500 euro worden gezien als een belangrijk signaal voor criminele activiteiten als witwassen. De Landelijke Recherche onderzoekt of het geld in verband gebracht kan worden met georganiseerde misdaad.

Beeld: OM