112

Buurvrouw over frituurbrand Tilburg: 'Blussen dat ging gewoon niet meer'

Even iets frituren is zondagmiddag goed fout gegaan in Tilburg. Door een brand die ontstond bij een frituurpan in de keuken is een hele woning onbewoonbaar geworden. De reden? De buurjongen wou zichzelf even trakteren op een gefrituurde snack.

De buurvrouw heeft alles meegekregen: ”Wij waren net begonnen met de paasbrunch en met paaseieren zoeken toen er bij de buren brand uitbrak. Opeens hoorde ik de buurjongen: ‘brand, buurvrouw brand!’ roepen”.

Omdat je dat niet elke dag hoort is de buurvrouw en haar dochter gaan kijken. ”Toen heeft mijn dochter 112 gebeld en toen zijn we gaan kijken maar blussen dat had geen zin meer, het vuur was al te groot geworden, in een ogenblik stond alles in lichterlaaie”, vertelt de buurvrouw verder.

De buurjongen was dit paasweekend iets lekkers voor zichzelf klaarmaken toen het fout ging. Hoe dat precies fout kon gaan is niet bekend maar de buurvrouw denkt dat een te lang toiletbezoek van de jongen de oorzaak was. ”Omdat hij er niet bij was kon hij niet zien dat de frituurpan te heet is geworden waarschijnlijk is het daardoor in de brand gevlogen”, aldus de buurvrouw.

De brand in de keuken sloeg al snel over naar de rest van het huis. ”Beneden is ook alles weg, die hebben niets meer”, concludeert de buurvrouw.