Misdaad

Buurvrouw Miranda Zitman: 'Je blijft met zoveel vragen achter'

De stoffelijke resten die dinsdag in een tuin bij een woning in Soest werden gevonden, behoren toe aan de 52-jarige bewoonster die maandenlang werd vermist. De buurt heeft ook geschokt gereageerd op de lugubere ontdekking.

”Het is heel naar en luguber, om te bedenken dat dit in je straat gebeurt”, vertelt een buurvrouw van de in stukken gezaagde kapster Miranda Zitman. ”Ik was een aantal maanden klant bij haar tot dat ik begin dit jaar een paart mailtje van haar kreeg”, vertelt de vrouw verder.

Lees ook: In koffer gevonden romp Amsterdam is van kapster Miranda Zitman

Vreemd gevoel

De 56-jarige partner van de vrouw wordt verdacht van moord of doodslag en het wegmaken van haar lichaam. Zijn voorarrest is vrijdag met twee weken verlengd, besliste de rechter-commissaris. Hij meldde zich dinsdag bij de politie. Nadat hij een verklaring had afgelegd, begon de politie een onderzoek en vond de resten in de tuin.

De klanten van de vrouw ontvingen begin januari een bijzonder mailtje van de kapster. In de mail stond dat ze nieuwe plannen had in het buitenland met haar nieuwe partner. Dat mailtje gaf de buurvrouw, die ook klant was bij Miranda een vreemd gevoel. ”Het was heel bizar, want ze had ook nog allemaal afspraken staan in januari maar die zijn dus per mail allemaal afgezegd.”

Lees ook: Vaste klanten over vermiste Miranda uit Soest: ‘Intelligente, hardwerkende vrouw’

Vraagtekens

Volgens buurtbewoners was Miranda wel resoluut met haar plannen en beslissingen. ”Dus ik dacht: dan heeft ze waarschijnlijk gedacht ik ga het er gewoon op gokken en ik laat alles achter me. Maar ik bleef er een heel raar gevoel bij houden. Elke keer als je hier langsliep dan dacht je: ja, waar is ze dan?” Vertelt de vrouw verder.

Net als de rest van Nederland hadden de buurtbewoners veel vragen over de spontane verdwijning van de vrouw. ”Het blijft toch in de hoofd spoken, haar auto stond nog maanden voor de deur en hoe maakt die man het dan die hier achterblijft in z’n eentje. Je blijft vol vraagtekens achter.”

Via via krijgt de buurt nog wel stukjes informatie te horen over hoe het met de vrouw zou gaan. ”Ik weet van haar kapper dat haar moeder recent nog had gezegd: ‘ze komt binnenkort terug om nog wat dingetjes hier af te handelen’, dus toen dacht ik: oké dan is ze dus inderdaad al die tijd in het buitenland geweest en komt ze nu even terug. en toen zag ik dus twee dagen geleden al die linten en dacht ik: dat is foute boel.”