112

Buurvrouw Anneke zag grillroom Coevorden naar beneden storten: 'Echt verschrikkelijk'

Het beloofde een gezellig avondje te worden, maar het Sinterklaasfeest dat Anneke van der Sluis met haar (klein)kinderen wilde gaan vieren pakte zaterdagmiddag heel anders uit toen de grillroom naast haar appartement in Coevorden instortte na een explosie.

Anneke is bezig met de laatste voorbereidingen voor het feest, als het in de naastgelegen grillroom volledig misgaat. “Ik stond hier bij de tafel wat nootjes en wat andere dingetjes op tafel te zetten. Toen hoorde ik in een keer een knal, echt verschrikkelijk”, vertelt ze zondag tegen Hart van Nederland.

“Dus ik kijk naar buiten en ik zie in een keer de hele pizzeria naar beneden storten en een hoop stof en rook.” Anneke kan haar ogen niet geloven: “Op dat moment dacht ik: gebeurt dit? Is dit echt gebeurd? Ja, blijkbaar wel.”

Schreeuw om hulp

Ze loopt naar haar balkon, waar ze een man hard hoort schreeuwen om hulp. Direct weet ze dat het goed mis is. “Dat wist ik haast wel zeker, want daarboven woonde iemand en die had een kind. Dus de kans zat erin dat die thuis waren.” Ze besluit terug naar binnen te gaan. De hulpdiensten zijn op dat moment al gebeld. “Wat kan ik verder nog doen?”

Onder het puin blijkt op dat moment de vijfjarige Kenan te liggen, het zoontje van de eigenaar van de grillroom. “We zouden hier Sinterklaas vieren, maar we hebben de boel opgepakt”, zegt Anneke, die het feest daarna noodgedwongen in het huis van haar zoon viert. “Ik kan hier geen Sinterklaas vieren als ik weet dat daar een kind onder het puin ligt. Dat kan ik echt niet.”

Reddingsoperatie van vijf uur

Na een vijf uur durende reddingsoperatie wordt Kenan onder de brokstukken vandaan gehaald en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is inmiddels stabiel. “Het was zo’n mooi kereltje, zo’n lief jochie. Ik zag hem weleens lopen hier”, zegt Anneke. Ze is blij dat het jongetje op tijd is gered. “Heel fijn!”

Lees ook: Opluchting bij burgemeester en buurtbewoners na succesvolle bevrijding 5-jarige Kenan