112

Bekende buurtsupermarkt in Oss volledig uitgebrand: 'Levenswerk in rook op'

Een buurtsupermarkt en een meubelwinkel aan de Willibrordusweg in Oss zijn woensdagochtend volledig uitgebrand. De brand ontstond rond 05.00 uur en zorgde voor veel rook. Oplettende buurtbewoners belden direct 112, maar de brandweer heeft de panden niet kunnen redden.

“We keken uit het raam en zagen de hele straat blauw staan”, vertelt de overbuurvrouw. “Een buurtbewoner riep al dat het bij de supermarkt zou zijn. Ik heb toen direct 112 gebeld. De politie was er heel snel, de brandweer een paar minuten later.”

“Maar de brand was zo heftig”, gaat ze verder. “Binnen een uur was alles gewoon weg. Het is vreselijk voor de eigenaar, die buurtsuper zat er al veertig jaar. Iedereen die hier woont kent hem. Heel jammer dat het op deze manier ten einde komt.”

Buurtsupermarkt

De winkel naast de buurtsuper, de Vitrinefabriek, zat net anderhalf jaar in het pand. “We hebben een online winkel”, vertelt Marcel van Leeuwen, eigenaar van de Vitrinefabriek. “Dit pand was gelukkig alleen een showroom. Wij hebben dus voornamelijk emotionele schade.”

Voor de buurtsupermarkt ligt dit anders: “De supermarkt is in de deze wijk goed bekend. Hier kon je nog betalen zonder te hoeven pinnen”, vertelt Van Leeuwen. “Alle lagen van de bevolking kwamen hier boodschappen doen. Het is zijn levenswerk en als je dat dan in rook ziet opgaan is dat heel erg triest.”