112

Buurtbewoners getuige van verwoestende plofkraak: 'Ik sta nog te trillen'

Een plofkraak in een winkelcentrum heeft donderdagochtend een hoop mensen in Spijkenisse opgeschrikt. Een mevrouw staat aan het einde van de ochtend nog steeds te trillen op haar benen.

De buurtbewoner lag in bed toen ze twee enorme knallen hoorde. “Ik zat gelijk rechtop in bed. Ik ben behoorlijk geschrokken”, zegt ze tegen een verslaggever van Hart van Nederland.

Gapend gat na plofkraak

Op beelden is te zien dat geldautomaat naast de Primera van de gevel is geblazen. Wat rest is een gapend gat in de muur. Het is de vraag of de daders wat hebben buitgemaakt. “Ik denk dat het bij elkaar vijftien seconden heeft geduurd, dus ik vraag me af wat ze hebben meegenomen.”

Een andere vrouw zag de twee mannen vluchten. “Ik heb een scooter zien wegrijden. De mannen waren helemaal in het zwart. Je kon ook geen kenteken zien, de lichten van de scooter waren uit.”

Lees ook: Bewoners kunnen weer naar huis na plofkraak bij winkelcentrum Spijkenisse

‘Gelukkig woont er niemand boven’

Bij de plofkraak raakte niemand gewond. “Ik ben blij dat er geen mensen boven wonen”, zegt een buurvrouw. “In De Akkers is het natuurlijk ook gebeurd en daar woonden wel mensen boven. Het is nu net goed gegaan, maar het gaat een keer fout.”

Precies twee weken geleden was er ook een plofkraak in de wijk De Akkers in Spijkenisse. Daders richtten daar een ravage aan. Mensen die boven de ontplofte geldautomaat wonen, moesten tijdelijk hun huis uit. Gelukkig raakte ook daar niemand gewond.