Opmerkelijk

Hysterischer wordt het niet: Almelose buurt schreeuwt kerst

Kerstmannen, sneeuwpoppen en eindeloos twinkelende led-lampjes, bijna het hele Vinkenplein doet nu al mee met de kerstgekte.

Buurtbewoner Gerrit Agterbosch begon een jaar of tien geleden met de kerstversieringen. Inmiddels heeft de hele buurt het kerstvirus te pakken. ”Ik vind Sinterklaas ook heel mooi”, aldus Agterbosch. ”Maar zo gauw als die ouwe baas weg is, dan begint het bloed te koken en dan moet ik ermee aan de gang.”

Ook de buurtbewoners kennen Agterbosch. ”Het is een ouwe doordouwer hoor, niet stuk te krijgen”, zegt een buurtbewoner. De grote arrenslee in de Vinkenstraat springt meteen in het oog. ”Daar ben ik het meest trots op”, aldus Gerrit.

Grote boom

De saamhorigheid in de buurt wordt extra in de verf gezet door de kerstversiering. Ondanks al die gezelligheid is er ook een nadeel: door al het kerstgeweld maakt de kerstboom op het plein weinig indruk. ”Dat boompje doet echt heel veel pijn”, zegt Gerrit. ”Ik kwam van mijn werk en zag dit boompje en dacht: dit kan echt niet.”

De enthousiaste kerstfanaat hoopt volgend jaar op een grotere boom op het plein. “Volgend jaar moet hier gewoon een hele grote kerstboom met lekker veel verlichting erin. Zo hoort het ook eigenlijk te wezen”, besluit Gerrit.