112

Bus boorde zich in het huis van Bennie: 'Ik tril er nog van'

Als Bennie Rosink en zijn vrouw gisteren geen condoleance hadden bezocht, waren ze er nu misschien niet meer geweest. Donderdagavond boorde een taxibusje zich in de gevel van hun huis aan de Dorpsstraat in Enter, precies op de plek waar Bennies favoriete stoel al jaren staat.

Een gapend gat in de gevel, scheuren in de muren. De ravage is enorm, maar de schrik is zo mogelijk nog groter. “We wisten van niks toen we gisteren thuiskwamen na een emotionele condoleance”, vertelt Rosink. “Op honderd meter van ons huis zagen we de zwaailichten al. Even dachten we dat er brand was in de brasserie tegenover ons, dat was drie jaar geleden ook al. Het bleek bij ons raak te zijn. U mag best weten, ik sta nog te trillen.”

Lees ook: Bestelbus rijdt woning Enter binnen, bestuurder raakt gewond

Schoonzoon Harold Slaghuis laat weten dat de lievelingsstoel van Rosink precies op de plek stond waar het busje zich permanent parkeerde. “Als hij thuis was geweest, had hij waarschijnlijk in die stoel voetbal zitten kijken. Dan had hij het nu misschien niet meer kunnen navertellen.”

Ouderlijk huis van Bennie

Bennie Rosink kwam op zijn zesde wonen in het huis, inmiddels woont hij er alweer 68 jaar. Na diverse verbouwingen was het huis eindelijk helemaal naar zijn zin. “Nu valt alles in duigen. De aannemer moet nog langskomen, maar de schade herstellen gaat zeker nog drie maanden duren.”

Om aan te geven hoe groot de schade is: voor het huis van de Rosinks stond een boom. Daar knalde het busje eerst tegenaan, voor de gevel aan de beurt was. “Die boom vonden we terug in de kelderkast! De hele voorpui moet er uit en het is nog maar de vraag hoe het met de rest van de constructie is.”