Opmerkelijk

Broer Pim Fortuyn: 'Ik wist al van meet af aan: Van der Graaf gaat niet emigreren'

Simon Fortuyn, broer van Pim, is bepaald niet verbaasd dat is gebleken dat Volkert van der Graaf, Pim’s moordenaar, waarschijnlijk nooit van plan was om te emigreren. “Mijn verwachting was van meet af aan: dit gaat hij niet doen.”

Van der Graaf beweerde te willen emigreren en dat hij daarom van zijn fysieke meldplicht af wilde. Dat lukte: hij hoeft zich nu maar een keer per acht weken via een mail te melden. Dagblad de Stentor kwam vandaag met een uitgebreid verhaal waarin het er toch sterk op lijkt dat Volkert van der Graaf helemaal niet van plan is om zijn biezen te pakken.

‘Ik breng hem zelf naar grens!’

De nabestaanden balen ervan dat Van der Graaf “alle beperkingen er stuk voor stuk af heeft gekregen”. Simon heeft nog wel aangeboden Van der G. zelf naar de grens te brengen, “of verder, ook goed”. “Het is gewoon heel vervelend dat hij steeds weer onder die zaken uitkomt en de rechtbank meekrijgt, die zich laat manipuleren.”

Pim’s nabestaanden willen dan ook dat het Openbaar Ministerie (OM) nog een keer kijkt naar de versobering van de meldplicht van Van der Graaf.