Dieren

Brandweermannen redden kat Pim bij ingestort pand Den Haag

Een dag na de gasexplosie in de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag heeft de brandweer toch nog een vijfde slachtoffer gered uit het puin. Kat Pim was vermist en zat volgens baasje Amber nog in het ingestorte huis.

Brandweerlieden die ter plaatse waren kwamen meteen in actie en gingen op zoek naar het huisdier. Even later kwamen ze naar buiten, mét Pim. Op beelden van de reddingsactie is te zien dat Pim’s baasje door het dolle heen is. Zelfs redders krijgen zelfs een dikke knuffel.

Pim zat zelf niet in de vernietigde woning maar zat in de naastgelegen woning. De brandweermannen wisten met een sleutel van de eigenaar de woning te betreden en de kat te pakken.

Lees ook: Sharwin na zeven uur durende reddingsactie onder puin vandaan gehaald

Zondagavond vond een enorme gasexplosie plaats in een huis in de Haagse wijk. Het pand is compleet verwoest en de schade is enorm. Tien mensen raakten gewond en zeker dertig mensen moesten hun huis verlaten. Het is nog onduidelijk of en wanneer zij weer naar huis mogen. Ze krijgen steun van het Rode Kruis en Slachtofferhulp.

Reactie Rutte

Premier Rutte reageerde maandag op het incident. “Ik ben zelf Hagenaar dus dan leef je dubbel mee”, zei hij. “Gelukkig zijn er geen doden. Ik hoop dat de mensen goed herstellen”, laat hij weten. “Mensen schrikken zich rot. Stel je voor dat je televisie zit te kijken en opeens gebeurt dit. Verschrikkelijk.”

Lees hier alles over de gasexplosie in Den Haag

Beeld: District8