112

Weer verwoest brand een chalet op camping Maaszicht in Kerkdriel

Opnieuw is op camping Maaszicht in Kerkdriel brand uitgebroken. Dit keer liep een chalet forse schade op. In de nacht van woensdag op donderdag gingen twee chalets in vlammen op.

Donderdagavond was een ‘proefwoning’ aan de beurt. In het gebouwtje was tijdelijk de receptie van de camping gevestigd. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. De brandweer kon niet voorkomen dat het chalet forse schade heeft opgelopen.

Inmiddels heeft de camping een persbericht verstuurd. Hierin valt te lezen dat er vaker patrouilles uitgevoerd worden op de camping en dat er aangifte wordt gedaan tegen de brand.

Brand mogelijk aangestoken

Op bewakingscamera’s zou te zien zijn dat twee personen wegreden na de brand. De politie is in de omgeving een zoekactie gestart. Daarbij wordt onder meer gebruikgemaakt van een hond en een warmtebeeldcamera.

Vaker brand camping Kerkdriel

De brand van donderdagavond was de derde binnen 24 uur op de camping in het Brabantse Kerkdriel. Woensdag gingen twee chalets volledig in vlammen op. Twee anderen raakten beschadigd. Ook daarbij vielen geen gewonden.

Het zijn niet de eerste incidenten op de camping dit jaar. Half en begin oktober brandden andere leegstaande chalets uit. Ook in juni ging een chalet in vlammen op. Eind dit jaar moet de camping leeg zijn en wordt de omgeving opgeknapt. Het is onduidelijk of de branden iets te maken hebben met de nieuwe plannen.