112

Grote brand verwoest bakkerij Roermond, ziekenhuis stelt operaties uit

Op bedrijventerrein Heide-Roerstreek in Roermond is een industriële bakkerij door brand verwoest. De vlammen sloegen tijdens de brand uit het gebouw.

Tijdens het blussen is de situatie opgeschaald naar GRIP3, dit gebeurt als een incident of ernstige gebeurtenis grote gevolgen kan hebben voor de bevolking. De Veiligheidsregio Limburg-Noord meldt rond 12.30 uur dat het blussen en de sloopwerkzaamheden af en toe nog tot rookwolken leiden.

De verwoeste bakkerij is van Mission Foods. Korpsen uit de hele omgeving zijn ingezet om de brand onder controle te krijgen. De politie zette wegen in de omgeving af in verband met explosiegevaar. Een gebied van vierhonderd meter was niet toegankelijk.

Gevolgen voor de omgeving

Een aantal scholen in Roermond zijn gesloten, de wind blaast de rook richting de stad.

Het Laurentiusziekenhuis in Roermond heeft woensdag operaties enige tijd stilgelegd. Nadat de stank en rook waren verdwenen zijn de operaties weer hervat. Er zijn geen patiënten afgebeld, zo laat het ziekenhuis weten.

Steenwolfabriek Rockwool heeft 450 mensen naar huis gestuurd en een deel van het bedrijf gesloten wegens de rook.

Op verschillende plaatsen in Roermond kwamen zwarte roetdeeltjes omlaag maar die bevatten volgens de brandweer geen asbest. Er ging woensdagochtend een NL Alert uit, waarin iedereen in Roermond werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. De waarschuwing is inmiddels ingetrokken.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Op het moment dat het vuur uitbrak waren in de bakkerij mensen aan het werk. Het personeel heeft zichzelf in veiligheid gebracht. Er zijn geen gewonden gevallen.

Beeld: Track ’88