112

Boswachters Noord-Holland kunnen binnenkort weer hun wapenstok en peperspray dragen

Goed nieuws voor de boswachters van Recreatie Noord-Hollland (RNH). Eric Lakenman van de Nederlandse BOA Bond heeft ze donderdagochtend namelijk medegedeeld dat ze hun wapenstok en pepperspray binnenkort weer mogen dragen.

Dinsdag nog luidde buitengewone opsporingsambtenaar Theo Brouwer de noodklok omdat hij en zijn vijftien collega’s in de regio de wapenstok en pepperspray niet meer mochten dragen. Hierdoor zou de kwaliteit van handhaving in het geding komen waardoor natuur- en bosgebieden in de provincie onveiliger dreigde te worden. Naar verwachting kunnen ze over een paar weken die wapens weer aan de gordel hangen.

Bezwaarprocedure

Eric Lakenman van de Nederlandse BOA Bond: ”Er is besloten dat wanneer het recreatieschap opnieuw de aanvraag doet zij de vergunning voor het dragen van een wapenstok en pepperspray weer terugkrijgen. Het kan nog wel een paar weken duren.”

Lees ook: Natuurgebieden onveiliger omdat boswachters pepperspray en wapenstok moeten inleveren

Boswachter Theo Brouwer: ”Dit is heel goed nieuws inderdaad. Ons is toegezegd dat als wij de bezwaarprocedure gaan volgen dat een positief gevolg zal hebben. Men is na alle publiciteit toch gaan inzien dat wij de wapenstok en pepperspray echt nodig hebben.”

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.