Opmerkelijk

Bol.com haalt aanbod Auschwitz canvas offline

Bol.com heeft de canvas muurdecoraties met afbeeldingen van concentratiekamp Auschwitz-Birkenau offline gehaald. “We snappen de verbijstering en hebben het aanbod offline gehaald,” reageert Bol.com op Twitter.

De webwinkel reageerde eerder via social media op verbaasde mensen en meldde dat items die niet tegen de wet zijn, verkocht blijven worden. Dat de canvassen te koop waren, ontdekte De Telegraaf maandag.

Even later werd de status van de producten veranderd in ‘niet leverbaar’, maar inmiddels zijn de producten echt niet meer te krijgen.

Lees ook: Meerdere Auschwitz canvas muurdecoraties te koop op Bol.com

Kerstversiering

Amazon verwijderde maandag ook al ‘kerstversiering’ met de afbeelding van concentratiekamp Auschwitz. Mensen konden in de webwinkel onder meer kerstversieringen aanschaffen met foto’s van het beruchte vernietigingskamp van de nazi’s. Het Staatsmuseum Auschwitz-Birkenau sprak er schande over.

Bol.com laat in een statement weten het artikel “misplaatst en kwetsend” te vinden. Ze hebben daarom aan de verkooppartner gevraagd het artikel offline te halen. De verkooppartner, MuchoWow, heeft bij bol.com aangegeven dat ze gebruik maken van een geautomatiseerd systeem en dat dit artikel over het hoofd is gezien.

In een statement laat MuchoWow weten: “Wij bieden onze excuses aan iedereen aan die dit als kwetsend heeft ervaren. Wij stellen alles in het werk om onderwerpen zoals deze of andere afbeeldingen en foto’s met een negatieve lading nooit meer af te beelden op artikelen.”