Politiek

Trekkers op de Dam in Amsterdam: nieuw boerenprotest op komst

Na Den Haag en Bilthoven zijn de boeren nu van plan om te gaan demonstreren in Amsterdam. Ze willen op de Dam protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet.

De agrarische sector bevestigt aan de Telegraaf dat boeren ook in onze hoofdstad hun ongenoegen willen laten blijken. Daarover zouden al gesprekken zijn geweest met burgemeester Femke Halsema.

Boeren: burgervriendelijke actie

“Wij hebben een mooi idee voor een burgervriendelijke actie”, bevestigt Bart Kemp, een van de organisatoren van het eerste trekkerprotest op 1 oktober in Den Haag.

Hoe het protest eruit gaat zien, wil Kemp niet zeggen. Met trekkers naar de Dam lijkt een spraakmakende optie. Een gratis ontbijt voor voorbijgangers, zoals in Den Haag ook volgde op het protest van 16 oktober, lijkt eveneens een mogelijkheid.

Een datum voor de Amsterdamse boerendemonstratie op de Dam is nog niet bekend.

Lees ook: Brabantse boeren deze week elke dag met trekkers naar provinciehuis

Sinds de eerste demonstratie op 1 oktober, hebben de boeren veel van zich laten horen. Naast de landelijke demonstraties in Den Haag en bij het RIVM in Bilthoven, zijn de afgelopen weken ook protesten geweest bij provinciehuizen. Deze week bezetten Brabantse agrariƫrs elke dag het provinciehuis in Den Bosch.