112

Eerste boeren onderweg naar Den Haag: 'Vastbesloten om op Malieveld te staan'

Een groep van ruim driehonderd Friese boeren vertrekt maandagavond al in een stoet naar Den Haag, dat laat een van de organisatoren Jitty van der Werf aan Hart van Nederland weten. Ze vertrekken rond 22.00 uur vanuit Hitzum en rijden dan richting Heerenveen, onderweg sluiten nog enkele tientallen boeren zich bij de colonne aan.

“Welke route we daarna gaan rijden houden we nog even voor ons”, vertelt Van der Werf. “Het idee is wel om ‘s ochtends in Den Haag aan te komen en te eindigen op het Malieveld. We willen daar op een nette manier actievoeren.”

Lees ook: Politie: ‘Langzaam rijdende boeren halen wij tijdens protest van de weg’

Maling aan de burgemeester

Boeren uit heel het land willen dinsdagochtend actievoeren op het Malieveld in Den Haag. De burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke, liet maandagavond weten een maximum van 75 trekkers toe te laten in de Hofstad.

Verschillende organisatoren hebben als reactie hierop laten weten toch te komen. “We zijn vastbesloten om op dat Malieveld te gaan staan”, besluit Van der Werf.

Tekst gaat verder onder het filmpje en de foto.

Zelfs boeren uit Texel zijn onderweg naar Den Haag.

Rijkswaterstaat waarschuwt

Rijkswaterstaat verwacht dinsdagochtend een chaotische ochtendspits op de Nederlandse wegen. Normaliter heeft dinsdagochtend al een drukke ochtendspits, maar nu gaan er ook nog eens duizenden trekkers de weg op en gaat het regenen.

Volgens Agractie hebben 2200 boeren aangegeven om vanuit allerlei hoeken van Nederland met hun tractor naar Den Haag te komen om te protesteren.