Sport

Oranje-debutant Boadu moet nog zingen: 'Virgil zei, het is jij of Cal'

Het zijn mooie dagen voor de 18-jarige Myron Boadu uit Amsterdam. De tiener meldde zich samen met zijn AZ-maatje Calvin Stengs maandagavond bij het Nederlands elftal in Zeist en heeft inmiddels al een paar trainingen onder bondscoach Ronald Koeman achter de rug.

De vraag waarmee Myron, die in de Eredivisie al acht keer heeft gescoord en tweede staat op de topscorerslijst, zeer waarschijnlijk rondloopt is of de bondscoach hem in de uitwedstrijd tegen Noord-Ierland speelminuten gunt. Hij is er in ieder geval klaar voor, zo bleek vandaag op het trainingsveld in Zeist. “Ik kom gewoon om mijn ding te doen en te laten zien wie Myron Boadu is,” zegt hij vol zelfvertrouwen. “Ik moet gewoon goals maken.”

Op de training vertelt het supertalent van AZ hoe hem werd verteld dat hij was opgeroepen voor Oranje. Net terug van de ruime 5-0 overwinning tegen Astana werd hij ‘s avonds gebeld door zijn trainer Arne Slot: “Dat ik erbij zat. Op dat moment besef je het niet echt. Ik wist ook niet wat ik moest zeggen.”

Boadu gebracht door moeder van Stengs

Maandag kwam Boadu samen met Calvin Stengs aan op de trainigsvelden in Zeist, met de auto gebracht door Stengs’ moeder. “Zij wilde dat moment ook meemaken,” zegt Boadu. “Het is heel mooi dat we dat hebben kunnen delen.”

Lees ook: Bondscoach Koeman roept AZ-uitblinkers Boadu en Stengs op voor Oranje

Zoals de traditie is moet elke debutant een liedje voor de groep zingen. Ook Boadu komt nog aan de beurt, nadat Stengs dat gisteren al heeft gedaan. “We waren gisteren uit eten,” vertelt Boadu. “Virgil van Dijk zei ‘het is jij of Cal’. Het werd Calvin, dus moet ik na de wedstrijd tegen Noord-Ierland zingen.” Welk liedje het gaat worden weet hij al, “maar dat blijft een verrassing.”

Zaterdag speelt Oranje in Belfast tegen Noord-Ierland. De wedstrijd begint om 20.45 uur.