Dieren

In bloedhitte aan boom vastgebonden bulldog krijgt binnenkort nieuw baasje

Diego, de Engelse bulldog die afgelopen zondag in Hengelo in de bloedhitte was vastgebonden aan een boom, maakt het goed en mag binnenkort verhuizen naar een nieuw baasje. De persoon die hem ‘vond’ en bij de dierenambulance meldde dat er een hond was gedumpt, blijkt het baasje zelf te zijn…

De oorspronkelijke baasjes van Diego stonden hem af omdat ze de hond door gezinsuitbreiding en werk niet de aandacht konden geven die hij verdiende, en brachten hem zelf naar zijn nieuwe baasje. Even later stond Diego in kritieke toestand vastgebonden aan een boom. De nieuwe eigenaar vertelt aan RTV Oost dat hij tot zijn daad kwam omdat hij geen geld had voor de dierenarts.

Lees ook: Wandelaars vinden vastgebonden en oververhitte bulldog in bos in Hengelo

De dierenambulance nam de hond mee en een dierenarts constateerde dat Diego zich typisch gedroeg omdat hij het onder andere bloedheet had. “Hij is al van het hondensoort dat snel en veel hijgt, dan kan ‘ie wat sneller kortademig zijn. Tel daar de spanning van de autorit en de nieuwe omgeving en mensen bij op. Dat komt een dier niet ten goede”, vertelt een asielmedewerker aan de omroep.

Overigens mocht de ‘melder’ alsnog de dierenartskosten betalen… “Ik heb mijn excuses aan de dierenambulance aangeboden en verteld hoe het verhaal zit”, zegt hij. “Nu heb ik alsnog de rekening van zo’n 200 euro gekregen. Het wordt een lange maand voor mij.”

Met Diego gaat het inmiddels heel goed: hij wordt binnenkort herplaatst. Omdat het verhaal van de hond velen heeft geraakt, staan de mensen gelukkig voor hem in de rij.