112

Bloedend achtergelaten Michelle nog steeds herstellende: ‘Ik zie eruit als een junk’

De 21-jarige Michelle Kraan uit Hattem werd begin juni slachtoffer van een ongeluk waarbij de veroorzaker haar bloedend achterliet en weigerde 112 te bellen. Hoewel haar gebroken neus en kaak aan de beterende hand zijn, mist ze als gevolg van het ongeluk nog steeds al haar voortanden.

“Ik zie eruit als een junk, ik mis al mijn voortanden en halve kiezen”, vertelt Michelle, die ruim drie weken later nog steeds herstellende is van het ongeluk waarbij ze aan haar lot werd overgelaten. “Ik kan alleen nog maar vloeibaar eten en moet veel rusten. Mijn neus staat inmiddels weer recht, maar mijn kaak doet nog veel pijn.”

Lees ook: Michelle (21) uit Hattem gewond achtergelaten na botsing

Haar herstelproces gaat nog lang duren. “Over ongeveer vier weken krijg ik implantaten en moet ik opnieuw leren eten. Mentaal gaat het wel goed met me, dat komt denk ik mede doordat ik zelf ook maatschappelijk werker ben.” Ondanks Michelle’s veerkracht heeft ze wel grote zorgen over haar tanden. “De kosten om mijn tanden te laten herstellen liggen tussen de 10.000 en 20.000 euro, dit bedrag wordt niet vergoed.”

Crowdfunding

Om deze zorgen bij haar weg te nemen zijn familie en vrienden een crowdfundactie gestart om dit bedrag bij elkaar te krijgen. “Mijn vrienden en familie zeiden tegen mij ‘dit deel van je zorgen nemen wij van je over'”, aldus een ontroerde Michelle. “Ik vind het zo mooi dat mijn ouders en vrienden dit doen! Het raakt me echt hoe meelevend iedereen is en ik ben hen ontzettend dankbaar. Ik hoop dat ik een nieuwe start kan maken met nieuwe tanden, zodat er een zorg van mij en mijn ouders af valt.”

Daarnaast hoopt Michelle dat degene die dit haar heeft aangedaan zich kenbaar maakt. “Ik ben niet boos, maar ik hoop dat hij inziet wat hij me heeft aangedaan en dat we dit kunnen oplossen. Zo zou ik het voor mezelf ook beter kunnen afsluiten”, denkt Michelle. “Ik snap het echt niet. Ik vraag me echt af waar zijn inlevingsvermogen is. Ik heb veel vragen, waarom heeft hij dit gedaan?”