Weer & Verkeer

Spoor defect: bijna geen treinen tussen Amsterdam en Schiphol

Door slijtage aan een spoorviaduct rijden er dinsdag veel minder treinen tussen Amsterdam Centraal en Schiphol. Slechts een van de twee sporen is in gebruik. Het herstel duurt volgens spoorbeheerder Prorail naar verwachting tot in de vroege ochtend van woensdag.

Volgens een woordvoerder van Prorail is bij een inspectie dusdanige slijtage geconstateerd dat er onmiddellijk herstelwerkzaamheden nodig zijn. De veiligheid is niet in het gevaar geweest, benadrukt hij.

Bij de herstelwerkzaamheden moeten onderdelen worden vervangen en wordt er gelijmd. Het uithardingsproces duurt volgens de spoorbeheerder vermoedelijk tot woensdagochtend 05.30 uur.

Omreizen via Amsterdam-Zuid

Niet alle treinen op het traject vallen uit, enkele treinen blijven in de dienstregeling. De NS waarschuwt voor vertragingen en een drukke avondspits tussen Amsterdam Centraal en Schiphol door de beperkte treinenloop.

De vervoerder adviseert reizigers daarom om te reizen via Amsterdam-Zuid. Vanaf dat station kan met de metro naar het Centraal Station worden gereisd. Mensen die tussen de hoofdstad en Rotterdam reizen, kunnen omreizen via Haarlem.

Ook tussen Schiphol en Amersfoort is minder treinverkeer mogelijk. De NS raadt reizigers op dat traject aan via Utrecht te reizen.

ANP