Sport

Bijna 17.000 euro opgehaald voor ex-voetballer Leon de Kogel na ongeluk

De inzamelingsactie voor Leon de Kogel, oud-voetballer van FC Utrecht, heeft inmiddels ruim 16.650 euro opgeleverd. Bijna negenhonderd mensen hebben geld gedoneerd voor De Kogel die in juni vorig jaar zwaargewond raakte door een verkeersongeval op Malta. Een taxichauffeur reed hem daar aan.

Bovenop het bedrag dat via de website doneeractie.nl is binnengehaald komt nog de recette van de competitiewedstrijd in de eerste divisie tussen Jong FC Utrecht en Go Ahead Eagles, op maandag 11 februari in Stadion Galgenwaard.

Lees ook: Inzamelingsactie voor ex-voetballer Leon de Kogel na torenhoge medische kosten

De Kogel speelde tussen 2010 en 2015 bij FC Utrecht, daarna voetbalde hij voor VVV Venlo, Almere City en Go Ahead Eagles. Op het moment van zijn ongeluk speelde hij bij de Spaanse club UE Cornellà.

Geen salaris meer

In een eerder interview met Hart van Nederland vertelde de voetballer dat hij nauwelijks nog kan rondkomen en dus ook problemen heeft met het betalen van de noodzakelijke medische kosten. Zijn Spaanse werkgever betaalt geen salaris meer en de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur uit Malta laat niets van zich horen.

ANP