Bibberen op Bevrijdingsdag: 'gevoelstemperatuur tussen de 5 en 9 graden'

Wie komende zondag op Bevrijdingsdag naar een van de vele festivals wil, heeft een dikke jas nodig. Het zal namelijk niet warmer dan 12 graden worden. Een noordwestenwind maakt het voor het gevoel nog kouder.

Dat meldt Weeronline woensdag. De gevoelstemperatuur ligt zelfs nog lager, die zal in de middag tussen 5 en 9 graden liggen.

Minder buien

Zondagmiddag wordt het met 10 graden aan zee tot 12 in het zuidoosten iets minder koud dan zaterdag. Er trekt op Bevrijdingsdag nog een aantal buien over het land, maar ze zijn minder in aantal en intensiteit dan zaterdag. Gedurende de middag nemen de buien af en wordt het vooral in de westelijke helft van het land het zonnig.

De noordwestenwind is nadrukkelijk aanwezig en op veel plaatsen matig of vrij krachtig. Aan zee is de wind regelmatig krachtig. De gevoelstemperatuur ligt in de middag tussen 5 en 9 graden.

Zondagavond daalt de temperatuur naar 5 tot 8 graden. De wind neemt wel iets af, maar het voelt eind van de avond aan als een graad of 2. Het is dan wel waarschijnlijk overal droog. De voorspelling voor volgende week ziet er er ook grauw en koud uit.

ANP/Redactie