Misdaad

Bewoners schrikken van spectaculaire politie-inval in Arnhem

Buurtbewoners van de Arnhemse flat Bergse Hoofd zijn zich maandagavond rot geschrokken vanwege een spectaculaire politie-inval. Zo klonk er een flinke explosie, was er glasgerinkel en hing een lid van het arrestatieteam aan een kabel aan de flat te bungelen.

Een buurtbewoner vertelt: “Ik zat rustig achter de computer toen ik opeens de explosie hoorde en glasgerinkel. Ik ben toen gaan kijken en zag opeens een politieman aan een touw bungelen. Het zag er op dat moment inderdaad wel spectaculair uit.”

Een andere buurtbewoner vult aan: “Ik kreeg een hartverzakking; ik ben me echt rotgeschrokken van die knal. Ik voelde ma al een tijdje niet lekker, maar door het gebeuren van maandagavond is het er niet beter op geworden. Daarom ga ik vandaag maar bij de dokter langs.”

Verdachte overrompeld

De politie laat in een reactie het volgende weten: ”We begrijpen dat de actie wel vragen oproept. Ook al kunnen we nog bijna niets delen, geven we toch iets meer uitleg. In de flat hebben we een bewoner aangehouden in verband met een onderzoek waar we op dit moment nog niet meer over kunnen zeggen. Als we wel iets zouden delen, is er het risico dat ons onderzoek mislukt.

Het is natuurlijk bijzonder dat het arrestatieteam zo zichtbaar optreedt. Dat gebeurde in dit geval niet omdat de verdachte een gevaar voor de politie of de omgeving vormde. We hebben de verdachte op deze manier aangehouden omdat we hem wilden overrompelen, zodat hij geen sporen kon wissen. Dat is de reden waarom de woning van meerdere kanten werd benaderd, en waarom er een knal te horen was om de verdachte af te leiden.”

De politie geeft in een later stadium meer tekst en uitleg over de zaak.