112

Bewoners door buren en politie gered uit brandende woning

Twee bewoners van een huis in Oisterwijk zijn zondagnacht uit hun brandende woning gered. De verwoestende brand ontstond aan de overkapping van het huis.

Het vuur werd rond vier uur ontdekt. De bewoners van het huis lagen te slapen en werden wakker gebeld door hun buurmeisje, meldt Omroep Brabant.

Bewoners in badjas naar beneden

De bewoners wilden het huis ontvluchten, maar door de vlammen en paniek lukte dat niet via de voordeur. De buren en aanwezige politie hielpen het stel uit de brand. Ze zetten een ladder tegen het slaapkamerraam waardoor de twee in hun badjassen naar beneden konden komen.

Ondertussen arriveerden brandweereenheden uit verschillende gemeenten om te helpen blussen. Zij konden niet voorkomen dat het vuur via de ramen het huis binnendrong, daardoor is de schade groot. De woning is voorlopig onbewoonbaar.

Onderzoek moet uitwijzen hoe de brand is ontstaan. Dat vraagt ook de bewoonster zich af: “We zitten daar normaal gezellig buiten met een kaarsje, maar ik had nog gecontroleerd of alles uit was voordat ik ging slapen.”

Beeld: Reality Photo