Politiek

Bethelkerk stopt doorlopende kerkdienst tegen uitzetting Armeens gezin

De Bethelkerk in Den Haag stopt de doorlopende kerkdienst waarmee uitzetting een uitgeprocedeerd Armeens gezin wordt voorkomen. Woensdagmiddag om 13.30 uur begint de afsluitende viering, erna houdt de kerk een persconferentie.

Volgens Derk Stegeman, de coördinator van het kerkasiel, zou het “gekunsteld zijn” als doorgegaan wordt met de actie nu de coalitiepartijen nieuwe afspraken hebben gemaakt rondom het kinderpardon.

Lees ook: Bethelkerk gaat door met doorlopende kerkdienst voor Armeens gezin

Voor zogenoemde gewortelde kinderen, die eigenlijk het land al hadden moeten verlaten, komt er een nieuwe, ruimere beoordeling.

Lees ook: Ook VVD-fractie stemt in met akkoord kinderpardon, crisis bezworen

Volgens Stegeman hebben diverse Kamerleden van de coalitiepartijen verzekerd dat het gezin onder het akkoord valt. De familie Tamrazyan schuilt sinds eind oktober in de kerk. De doorlopende dienst werd gehouden, omdat de overheid van oudsher geen kerkdienst onderbreekt om mensen mee te nemen die daaraan deelnemen.

Familie opgelucht

De familie is heel opgelucht en blij met de nieuwe afspraken, aldus Stegeman. “Helemaal opgelucht zullen ze zijn als zwart-op-wit komt te staan dat ze mogen blijven.” Het viel niet mee om de marathondienst vol te houden, liet de kerk eerder weten. Vooral voor de nachten was het soms moeilijk voorgangers en kerkgangers te vinden.

ANP
Bovenstaande reportage was eerder te zien in Hart van Nederland