112

Vermoedelijk slachtoffer gijzeling Eindhoven uiteindelijk zelf naar de gevangenis

Een gijzeling zou mogelijk de oorzaak kunnen zijn van de beschieting van een woning aan de Delibesweg in Eindhoven afgelopen week. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. het vermoedelijke slachtoffer moest uiteindelijk zelf naar de gevangenis.

In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie rond middernacht een melding dat er in de straat meerdere keren geschoten zou zijn. Er was op dat moment niemand thuis. De twee daders zijn er na de beschieting op een scooter vandoor gegaan.

Lees ook: Woning in Eindhoven onder vuur genomen door twee jonge daders

Gijzeling

Kort na het incident kreeg de politie informatie over een mogelijke relatie tussen de schietpartij en de gijzeling van een andere man, “die actief is binnen het criminele milieu”. Er waren aanwijzingen dat de man van 39 jaar, zonder vast woonadres, al meerdere dagen gegijzeld werd. “Met man en macht is er vervolgens door de recherche gewerkt aan het vinden van het slachtoffer en zijn veilige terugkomst”, meldt de politie.

Aanhouding

Zaterdag hield de politie drie mannen aan op de A27, die verdacht werden van de betrokkenheid bij de gijzeling van de man. Ook deed de politie een inval bij een aantal panden in Oost-Brabant. Het vermoeden was dat de vermiste man daar misschien zou zijn, maar dat bleek niet het geval.

Zondag zocht de politie contact met de familie van de man, die blijkbaar bij een familielid in huis zat. ” Hij was daar enkele uren eerder gewond aan komen lopen”, aldus de politie, die vaststelde dat de man flink was mishandeld. De man weigerde op elke manier mee te werken met het onderzoek.

Zelf naar de gevangenis

Omdat de man weigerde te vertellen wat er gebeurd is, zijn de drie aangehouden verdachten uiteindelijk weer vrijgelaten. Het 39-jarige slachtoffer moest daarentegen wel naar de gevangenis. Hij bleek in België nog een gevangenisstraf van 8 jaar uit te moeten zitten wegens betrokkenheid bij een drugslab en het bezit van automatische vuurwapens.