112

Benjamin (22) redt chauffeur uit brandende vrachtwagen

Benjamin Awad uit Spijkenisse heeft woensdagochtend bij een vrachtwagenbrand in Den Bosch voorkomen dat de chauffeur gewond raakte. De man was onderweg voor zijn werk toen hij opeens een brandlucht rook. Toen hij zag dat een vrachtwagen in lichterlaaie stond zette hij zijn busje op de vluchtstrook, als enige. ”Iedereen reed door. Je stopt toch even op zo’n moment?”

Shock

In eerste instantie was de chauffeur nergens te bekennen. De 22-jarige Awad kwam dichterbij en zag dat de man nog in de cabine zat. ”Het leek wel alsof hij niet doorhad dat zijn vrachtwagen in de fik stond, alsof hij in shock was. Hij was rustig zijn spullen aan het inpakken. Ik denk niet dat hij in de gaten had dat het zo gevaarlijk was.”

Van een gemoedelijk gesprek was allesbehalve sprake. ”Ik schreeuwde dat hij uit de cabine moest komen. Toen ik hem uit de vrachtwagen had wilde hij nog iets pakken. Toen ben ik op een gegeven moment echt boos geworden en schreeuwde dat hij met me mee moest komen. De vlammen kwamen op een gegeven moment drie of vier meter boven de vrachtwagen uit.”

Heftig

Het voorval heeft indruk gemaakt op de jonge Awad. ”Ik ben normaal niet zo snel aangedaan, maar dit was wel even heftig. Je weet nooit hoeveel brandstof er nog in de vrachtwagen zit. Als de chauffeur 20 of 30 seconden langer was blijven zitten was hij er nu waarschijnlijk niet meer geweest. ”

 

Beeld: Reality Photo