Misdaad

Ferry 'wordt onterecht kapotgemaakt' na groepsverkrachtingen in Den Bosch

Ferry Meulenbroek wordt ernstig bedreigd nu bekend is geworden dat hij de oom is van de 18-jarige verdachte die woensdag werd opgepakt voor een reeks groepsverkrachtingen in Den Bosch. Dat vertelt hij aan Hart van Nederland.

Het garagebedrijf van Ferry zit naast de zaak van zijn neefje. Beiden hebben dezelfde achternaam op de gevel staan. “Ik word constant bedreigd. Ik krijg gekke telefoontjes, rare mailtjes en ze dreigen mijn bedrijf in de fik te steken.”

Groepsverkrachtingen in Den Bosch

Het neefje van Ferry is een van de acht mannen die is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij groepsverkrachtingen in Den Bosch. De zaak kwam aan het licht nadat drie meisjes van vijftien en zestien jaar begin dit jaar los van elkaar naar de politie waren gestapt.

Lees ook: Verdachten groepsverkrachtingen vrijdag voorgeleid, nog geen meldingen nieuwe slachtoffers

De slachtoffers zijn volgens de politie vermoedelijk gedrogeerd en vervolgens in weerloze toestand misbruikt door meerdere jongens uit de groep.

‘Houden van een drankje’

Ferry kan zich niet voorstellen dat zijn neefje dit heeft gedaan. “Ze houden best wel van een drankje en van uitgaan, maar dat ze meiden hebben verkracht kan ik me niet voorstellen.”

Lees ook: Slachtoffer aanranding Den Bosch: ‘Of ze seks wilden? Ja, ze zaten aan me’

Ondertussen baalt hij wel van alle onrust en bedreigingen. “Ik ben niet bang, maar het moet wel snel stoppen, want ik ben er helemaal klaar mee. Ik word kapotgemaakt door iets waar ik niets mee te maken heb.”

De garagehouder zegt waarschijnlijk donderdag aangifte te zullen gaan doen.