Misdaad

'Vermeende moordenaar van Hümeyra bedreigde John van den Heuvel en Peter R. de Vries vanuit cel'

Bekir E., de vermeende moordenaar van het zestienjarige meisje Hümeyra, heeft vanuit zijn cel misdaadjournalisten John van den Heuvel en Peter R. de Vries bedreigd. Dat zegt De Vries woensdag op Twitter.

In een brief die de misdaadjournalist heeft gedeeld is te lezen dat E. op 11 november vanuit zijn cel naar zijn broer heeft gebeld. In dat telefoongesprek wordt duidelijk dat als hij een lange straf zou krijgen, hij Van den Heuvel en De Vries gaat bedreigen.

‘Op mijn manier bedreigen’

Bekir E. heeft het tegen zijn broer over “op mijn manier John van den Heuvel bedreigen” en “als klap op de vuurpijl gaan we die hazenlip Peter R. de Vries bedreigen”. Hij zou inmiddels intern gestraft zijn en op een speciale afdeling voor problematische gedetineerden zitten.

In de brief schrijft De Vries dat E. is medegedeeld dat er aangifte tegen hem zal worden gedaan, maar onduidelijk is wie er aangifte gaat doen. Vooralsnog zijn misdaadjournalisten hierover niet geïnformeerd.

Van den Heuvel wist van niets

Van den Heuvel zegt uberhaupt over van het voorval gehoord te hebben toen hij er zelf naar vroeg. “Ik vind het vreemd dat ik hier nooit over ben ingelicht.” Volgens De Vries heeft justitie de plannen van E. als ernstig omschreven.

Van den Heuvel en De Vries zijn niet de enige die door E. zijn bedreigd. Medegedetineerden zouden ook door hem zijn bedreigd. Daarnaast is hij positief getest op cannabisgebruik in de gevangenis. “Tegen medegedetineerden en bewaarders is E. openhartig over het doodschieten van Hümeyra”, zegt De Vries.