112

Automobilist overleden na botsing tijdens achtervolging door politie

Tijdens een achtervolging door de politie is een automobilist in het Brabantse Riethoven bij een botsing om het leven gekomen. De man reed waarschijnlijk eerst met zijn voertuig tegen een boom. Daarna reed een politiewagen op de gecrashte in.

Volgens een politiewoordvoerder is de automobilist waarschijnlijk overleden toen hij tegen de boom reed. In eerste instantie werd gemeld dat hij zou zijn omgekomen nadat hij door de politiewagen was aangereden. Agenten zagen de auto, die kort daarvoor gestolen was in Waalre, rijden en gingen in de achtervolging.

Net na een bocht stond de wagen plotseling midden op de weg stil en konden ze hem niet meer ontwijken. Uit nader onderzoek blijkt dat de auto stil was gevallen door de aanrijding met een boom. “Door die klap is de bestuurder uit de auto geslingerd en die aanrijding is hem waarschijnlijk fataal geworden. Pas daarna gebeurde de botsing met de politieauto”, aldus de politie.

Agenten hebben geprobeerd hem te reanimeren. Het slachtoffer was de enige inzittende van de gestolen auto. De agenten zijn ongedeerd gebleven.

De Rijksrecherche onderzoekt het ongeluk.