112

Auto uitgebrand op de A4, bijrijder komt om in vlammenzee

Op de A4 bij het Zuid-Hollandse Hoogmade is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto uitgebrand. Daarbij is de bijrijder om het leven gekomen.

Rond 3.30 uur kwam er bij de politie de melding dat er een auto in brand stond. De wagen zou tegen een wand van een spoorviaduct zijn gereden ter hoogte van Hoogmade.

Bestuurder aangehouden

Ter plekke wisten de politie en brandweer een persoon uit de brandende Opel Astra halen. Maar de hulp kwam te laat, het slachtoffer was al overleden. De bestuurder van de auto, een 33-jarige Rotterdammer, is aangehouden.

Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De politie doet forensisch onderzoek op de plaats van het ongeluk. Ook wordt de identiteit van het slachtoffer nog onderzocht. Getuigen worden opgeroepen contact op te nemen via telefoonnummer 0800-6070, of anoniem via 0800-7000.

Snelweg nog afgesloten

De A4 was na het ongeluk urenlang afgesloten tussen knooppunt Burgerveen en Hoogmade in de richting van Den Haag. Even na 14.00 uur werd de snelweg weer vrijgegeven door Rijkswaterstaat.

Foto: Regio15.nl