112

Auto ramt huis in Wezep, bewoner komen met de schrik vrij

Een auto is door een tuin heen geschoten in Wezep en tot stilstand gekomen tegen de voorgevel van een woning. De wagen is flink beschadigd.

Bewoner Rende Wolfsen van het getroffen huis is zich kapot geschrokken, vertelt hij tegen Hart van Nederland. “We hoorden een sissend geluid en dachten dat het vuurwerk of een mortiergranaat was. We doken naar de grond en toen volgde al snel de klap. Toen ik voorzichtig uit het raam keek zag ik dat er een auto in onze voortuin was beland.”

Het ongeluk gebeurde op de Zuiderzeestraatweg in Wezep. De bestuurder van de auto is de macht over het stuur kwijtgeraakt. Op het moment dat de wagen een tuin inschoot is het via een hekwerk op de zijkant terecht gekomen.

‘Hek dicht’

“We hebben geluk dat het hek van onze tuin dicht zat, zegt Rende. Daardoor is de auto waarschijnlijk afgeremd. Normaal gesproken staat het hek altijd open”. De auto is tegen de erker in de voorgevel van een woning tot stilstand gekomen.

De twee inzittenden zijn met hulp van de buren uit de auto gekomen. Ondanks dat de auto flink is beschadigd kwamen ze met de schrik vrij. De politie doet onderzoek naar de crash.

Flink klap tegen de voorgevel

De klap heeft de nodige schade veroorzaakt aan het huis en de tuin. “We zijn door het oog van de naald gekropen. Als de auto door het andere raam was gegaan waren we waarschijnlijk geraakt. Wij zaten daar op de bank.”