Lifestyle & Entertainment

Arjan wint droombaan als fulltime Lego-bouwer: 'Heel erg vet!'

Voor sommigen is het de ultieme droom: fulltime betaald met Lego spelen. Dat is precies de inzet van de strijd om de Master Lego Builder te worden. Vandaag werd de gelukkige bouwer gekozen in Den Haag.

Arjan Groenendijk mag zich Master Lego Builder noemen. Hij gaat vanaf volgend jaar fulltime aan de slag als bouwer bij het Legoland Discovery Center in Scheveningen, een binnenattractie met bouwwerken van het speelgoedmerk. Hij is de 27e persoon ter wereld die deze titel krijgt.

In Den Haag gingen twintig bouwers met elkaar de strijd aan om de felbegeerde baan. Er waren verschillende rondes waarin de fanatieke bouwers hun kunsten konden vertonen. Na twee rondes bleven er vijf bouwers over. Uiteindelijk kwam Arjan als winnaar uit de bus.

Droombaan

Hij zal er zijn huidige baan als docent aan de circusopleiding voor op gaan geven. “Ik had dit vanochtend niet gedacht”, zegt een overdonderde Arjan. “Het is heel erg vet. Echt heel tof om dit te mogen doen. Het is echt een droombaan! Voor mij en voor heel veel mensen.”