Lifestyle & Entertainment

Sinterklaas aangekomen in Apeldoorn, duizenden kinderen juichen hem toe

De schoentjes kunnen gezet worden. Sinterklaas is weer veilig in ons lang aangekomen. Samen met zijn pieten arriveerde de goedheiligman per stoomtrein in Apeldoorn. De goedheiligman werd verwelkomt door een massa vrolijke en blije kinderen.

“Het is hier een vrolijke boel”, laat verslaggever Frank Herfst vanuit Apeldoorn weten. “Hij kwam aan met de stoomtrein maar toch is ook de stoomboot aanwezig, vooral in de vorm van allerlei ballonnen”, zegt Frank. Onze verslaggever denkt dat er zeker duizend mensen op het stationsplein bij de aankomst staan.

De burgemeester van Apeldoorn heeft Sinterklaas ontvangen. Daarna is hij per koets de stad ingetrokken. Hordes pieten dansen vrolijk rond en geven handen aan de kinderen langs de route. Sinterklaas zwaait naar iedereen en zingt er op los. Aan het eind van de intocht gaat Sinterklaas verder het land in om allerlei schoentjes te vullen.

Burgemeester is tevreden

Volgens burgemeester Petra van Wingerden-Boers was de intocht “een fantastisch feest.” Ze is blij dat alles goed is verlopen.

Van Wingerden-Boers snapt dat sommige bezoekers teleurgesteld zijn dat ze geen goede plek langs de route hadden door de drukte. “Afsluiten van het Raadhuisplein was nodig voor ieders veiligheid, ook die van degenen die nu niet op hun favoriete plek konden komen.” Er kwamen tussen de 22.000 en 25.000 mensen op de intocht af.

Voor de aankomst peilde Frank de stemming bij het publiek:

Vlak voor aankomst in Apeldoorn werd de stoomtrein van Sinterklaas ontdekt door de politie:

Heb jij ook beelden van een intocht ergens in Nederland? Wij willen ze graag hebben.