Weer & Verkeer

Nog steeds betaalpalen voor parkeren buiten werking na storing T-Mobile

De urenlange T-Mobile-storing van afgelopen maandag is bij veel mensen niet onopgemerkt voorbij gegaan. Niet alleen konden abonnees niet internetten en bellen, ook werkte de helft van de parkeerpaaltjes in en rond Amsterdam niet.

Ondertussen doen de meeste betaalpalen het weer, maar de gemeente heeft aardig moeten aanpoten door de T-Mobile-storing.

 Handhaving

“De parkeerplaatsen staan in contact met het nationaal parkeerregister,” vertelt een woordvoerder van gemeente Amsterdam. “Dit is te vergelijken met een abonnee bij een telecombedrijf: je zit zonder werkende apparatuur.” Dinsdagavond werkten ‘slechts’ twintig paaltjes in het centrum niet, aldus de woordvoerder Amsterdam. In omliggende gebieden worden woensdag nog restauraties gedaan.

Zodra de storing begon is actie ondernomen. Het was bijvoorbeeld wel mogelijk om met de parkeerapp te betalen. Wanneer een bestuurder geen parkeerapp had en de paaltjes ook niet werkten, zijn controleurs de straat op gegaan.

Lees ook: Megastoring telefoon en internet T-Mobile na uren voorbij

Toch zullen er wat auto’s gratis vanaf zijn gekomen en dat zal een aardig bedrag bespaard hebben. Eén uur je auto parkeren in Amsterdam kost algauw acht euro. Hoeveel geld hierdoor is misgelopen, kan de woordvoerder nog niet zeggen.

Het kan zijn dat er parkeerboetes op de mat vallen. In dat geval is het mogelijk bezwaar te maken.

40.000 meldingen

Op de website allestoringen.nl kwamen maandag in korte tijd meer dan 40.000 meldingen binnen van mensen die geen ontvangst meer hadden. T-Mobile heeft ruim vier miljoen klanten in Nederland. Het is niet bekend hoeveel mensen in totaal maandag zijn getroffen door de storing.