112

Amstelveen College last examenstunt af: leerlingen in opstand

De eindexamenleerlingen van het Amstelveen college in Amstelveen kwamen deze vrijdagmorgen van een koude kermis thuis. De leiding van de school lastte het geplande eindexamenfeest voor vandaag af vanwege geruchten over mogelijke relschoppers die het evenement zouden willen verstoren.

Meer dan honderd leerlingen snapten niets van de maatregel en kwamen verkleed en al verhaal halen. ”Het is allemaal heel raar gegaan”, zegt leerlinge Fennie Janssen. ”De school heeft slecht met ons gecommuniceerd, wij hebben via de media moeten horen dat het feest, kennelijk, gisteren al is afgelast door de school, wij wisten van niets”, vertelt ze verder.

Op afstand gehouden met honden

Hierdoor ontstond er al snel verwarring en onbegrip onder de ruim honderd eindexamenleerlingen. Beveiligers met honden die de leerlingen moesten tegenhouden stonden tegenover hen, terwijl ze vuurwerk afstaken en met eieren gooiden. De sfeer werd al snel vrij grimmig en er werd zelfs een leerling aangehouden.

”De bedoeling was een leuk en veilig feestje met een schuimkanon en een dj, veel mensen waren verkleed. De school zag ons kennelijk als een risico en waren bang dat wij zouden gaan rellen”, Aldus leerlinge Janssen.

Rust wedergekeerd

Aan het eind van de ochtend liet rector Anke de Peuter van het Amstelveen College weten dat de jongeren waren vertrokken en dat de rust was teruggekeerd.