Weer & Verkeer

Alle blaadjes waaien van de bomen: onstuimig herfstweekend op komst

Komend weekend belooft onstuimig en wisselvallig te worden, meldt Weeronline. Het eerste weekend van november wordt niet koud en rustig zoals de afgelopen dagen wel het geval was, maar levert onstuimig weer met flink wat wind.

De herfstachtige periode begint vrijdag al, met perioden van lichte regen of motregen. Daarbij krijgen we te maken met bewolking en een temperatuur van 2 tot 8 graden. In het noordoosten van het land kan het in de ochtend zelfs nog lichtelijk vriezen. Pas in de loop van vrijdagavond wordt de maximale temperatuur van 11 tot 14 graden bereikt.

Grijze dag met buien

Zaterdag wordt het dan weer wat zachter met een maximale temperatuur van 14 tot 15 graden. Normaliter is het begin november 11 tot 12 graden. Wel is zaterdag een overwegend grijze dag met enkele buien die van het zuidwesten naar het noordoosten van het land trekken.

Lees ook: Piet Paulusma’s wintervoorspelling: veel overlast door sneeuw, soms ijzel en storm

De herfst wordt zaterdag definitief ingeluid als alle blaadjes van de bomen worden gewaaid. Door het koude weer met vorst van de afgelopen dagen zijn de bladeren al verkleurd, wind en regen zorgen er dan voor dat ze makkelijk van de takken geblazen worden.

Winderig herfstweer

Zondag houdt het winderig herfstweer aan. Weer krijgen we te maken met buien en bewolking. Toch zal het geen kletsnatte dag worden, en word het prima weer om een beetje uit te waaien. Het wordt 12 tot 13 graden.

ANP