Gezondheid

'Al tien baby's overleden door schommelstoeltje Fisher-Price'

Het Amerikaanse speelgoedbedrijf Fisher-Price en de Amerikaanse consumentenwaakhond (CPSC) waarschuwen ouders en verzorgers voor de ‘Rock ‘n Play Sleeper’. Volgens hen zijn er in de laatste vier jaar al tien baby’s overleden na gebruik van het product.

Het laatste slachtoffer overleed vorige maand nadat de baby uit het wippertje is gevallen. De CPSC houdt dat bij maar kan niet precies zeggen wanneer de andere baby’s zijn overleden door het gebruik van de ‘Rock ‘n Play Sleeper’. Het speelgoedbedrijf en de CPSC waarschuwen nu om baby’s ouder dan drie maanden niet meer los in het schommelstoeltje te leggen.

‘Verschrikkelijke gebeurtenis’

Alle omgekomen baby’s waren drie maanden of ouder toen ze tragisch kwamen te overlijden in het bewuste stoeltje. Ze rolden van hun rug op hun buik of zijkant terwijl ze niet waren vastgeklikt in het wippertje.

”De dood van een kind is een verschrikkelijke tragedie”, zegt Fisher-Price-manager Chuck Scothon in een toelichting over de waarschuwing. ”Het wippertje voldoet wel aan alle veiligheidseisen die de CPSC heeft gesteld”, vertelt Scothon verder. ”Het stoeltje is niet bedoeld voor baby’s die ouder zijn dan drie maanden of voor baby’s die al kunnen draaien op hun buik”.

Het wippertje wordt niet uit de handel gehaald. Fisher-Price heeft klanten al eerder gewaarschuwd over het gebruik van het product. De CPSC gaat zelf nog wel onderzoek doen.