112

Politieagent zit ziek thuis na mishandeling in Bergen op Zoom

Een agent kan voorlopig niet meer werken, nadat hij in de nacht van zaterdag op zondag in het Brabantse Bergen op Zoom werd mishandeld door een man die hij wilde aanhouden.

De agent raakte gewond aan zijn schouder en moest door een arts worden geholpen. De 41-jarige verdachte uit naburige Stavenisse zit vast, meldt de politie.

Getuigen hadden in de de hulpdiensten gewaarschuwd over een vechtpartij tussen ongeveer twintig mensen in de Lievevrouwenstraat. Toen de politie er aankwam, bleken de vechtersbazen verder te zijn getrokken.

Lees ook: Agenten in Roosendaal bekogeld met vuurwerk, glazen en flessen

Slachtoffer knock-out geslagen

Een man bleek tijdens de vechtpartij knock-out te zijn gegaan. Terwijl hij al bewusteloos op straat lag, zou hij nog zijn geschopt. Een agent ontfermde zich over de man, die langzaam weer bijkwam. De man is naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met hem is, is niet bekend.

Twee andere agenten renden achter twee mogelijke daders aan. Ze controleerden hun identiteit, toen de man uit Stavenisse zich ermee ging bemoeien. De man weigerde te vertrekken, waarop hij werd aangehouden.

‘Verdachte haalde hard uit naar agent’

Toen de agenten handboeien om wilden doen, haalde de verdachte hard uit naar een van de dienders, waarop de drie op de grond vielen. De verdachte wist een van de agenten tegen zijn schouder te trappen. De man zit vast en weigert volgens de politie alle medewerking.

ANP