112

Agent in Nijkerk raakt gewond bij inslaan van ruit politiewagen

Een politieagent in Nijkerk is gewond geraakt toen een ruit van een politieauto vernield werd. De politie vraagt getuigen zich te melden om de zaak op te lossen.

De vernieling vond plaats tussen 02.30 uur en 03.00 uur op het Plein/Singel in het centrum van Nijkerk. In de dienstwagen zaten om dat moment twee agenten, de agent aan de bijrijderskant kreeg glas over zich heen toen de ruit werd ingetikt. De aanwezige agenten hebben nog steeds geen idee wat hier de aanleiding van was.

Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen van de agent zijn. Vanwege het lopende onderzoek kan de politie hier nog weinig over kwijt. Hoeveel verdachten betrokken waren bij de vernieling is ook nog onduidelijk.

‘Totaal onacceptabel’

In een post op Facebook laat de agent zien hoe de wagen er uit ziet na de vernieling: ”Afgelopen nacht werd de ruit van een politieauto in Nijkerk vernield. Door deze vernieling raakte mijn collega gewond. Dit maakt mij ontzettend boos en is ook totaal onacceptabel. Wie kan ons helpen deze zaak op te lossen?”