112

Agent lucht hart na redden van baby: 'Ik voel de rillingen over mijn lijf gaan'

Het was voor jeugdagent Remy Hartog een moeilijke dag toen hij zaterdag naar de melding moest van een kindje dat over een balustrade was gegooid in Ridderkerk. “Ik voel de rillingen over mijn lijf gaan. We kijken elkaar vol ongeloof aan en springen onze auto in.”

Terwijl de agenten naar de flat rijden krijgen ze nog aanvullende informatie. “Ik kom als eerste ter plaatse en hoor een hoop geschreeuw en zie rennende mensen”, schrijft Hartog. Hij rent naar de plek toe waar het kindje ligt. “Ik buig voorover en zie dat het kindje ademt. Ik voel een rust over me heen komen. Hij leeft nog.”

Ongeloof

Als het kindje naar het ziekenhuis wordt gebracht, gaat Remy Hartog verder met het onderzoek. Als al het papierwerk is gedaan praten de agenten nog even na. “Er is ongeloof over wat we zojuist allemaal gezien hebben.” De hele dag en ook als hij de volgende dag wakker wordt, denkt de jeugdagent maar aan één ding: hoe gaat het met het kindje?

Lees ook: Baby (1) van eerste verdieping flat gegooid in Ridderkerk

“We besluiten om met alle collega’s die aan de Fresiastraat zijn geweest een bezoek te brengen aan het ziekenhuis en een traumabeer te geven.” Ook praten ze nog met de moeder van het kind en delen ze met elkaar de emoties. De verdachte, de vader van het 1-jarige jongetje, zit nog vast.