Politiek

Ahmed Aboutaleb wil door als burgemeester van Rotterdam

Ahmed Aboutaleb wil burgemeester blijven van Rotterdam. Dat maakte hij woensdag bekend. De PvdA’er is al bijna elf jaar burgervader van de Maasstad.

“Ik wil graag nog een tijdje beschikbaar zijn voor de stad Rotterdam”, zegt Aboutaleb (58) in een toelichting. “Ik denk dat de stad gebaat is bij continuïteit en dat ik dat kan leveren op dit moment”. De Rotterdamse burgemeester zegt dat hij nog bruist van energie en “veel ideeën en veel kracht heeft” om Rotterdam verder vooruit te helpen.

Lees ook: Aboutaleb maakt bundel voor jarig poëziefeest

Derde termijn Aboutaleb

Begin 2021 loopt de tweede termijn van Aboutaleb af. In een nieuwe periode van zes jaar zou hij nog graag investeringen doen op het terrein van openbaar vervoer, woningbouw en duurzaamheid. Ook werkt hij graag mee aan de energietransitie in de stad.

Daarnaast wil hij de bouw van Feyenoord City, onder meer een nieuw stadion voor voetbalclub Feyenoord, realiseren en “Boijmans gaan verbouwen”. De komende zeven jaar wordt dit museum verbouwd en gerenoveerd.

Lees ook: Rotterdam heeft digitale beveiliging Aboutaleb niet op orde

Steun vanuit Rotterdam

Steun voor een nieuwe termijn heeft Aboutaleb alvast van Rotterdamse werkgevers. Ze willen dat hij aanblijft omdat “hij zorgt voor de stabiliteit waaraan ondernemers behoefte hebben” en zij noemden hem vorige maand een “voortreffelijke burgemeester”.

Aboutaleb heeft zijn besluit woensdagochtend laten weten aan de commissaris van de Koning, de fractievoorzitters van politieke partijen in de stad en het Rotterdamse college. Of hij een derde termijn krijgt in de Maasstad, ligt in handen van de gemeenteraad en een vertrouwenscommissie.

ANP