112

Mogelijk doorbraak na onrust in Leiden: man van 21 aangehouden voor aanranding

De politie heeft een 21-jarige Leidenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van onder meer een aanranding op woensdag 4 december in de Doelensteeg in Leiden. De politie onderzoekt nog of de man ook verantwoordelijk is voor andere zedenincidenten in Leiden.

Een 24-jarige vrouw werd op 4 december rond 03.00 uur plotseling vastgepakt door een onbekende man. De man bedreigde haar en randde haar aan. Vervolgens rende de man ervandoor. Het slachtoffer deed dezelfde dag nog aangifte bij de politie.

Camerabeelden

Dankzij camerabeelden kwam de politie de vermoedelijke dader op het spoor. Dit ging om een 21-jarige Leidenaar die vrijdagochtend werd aangehouden. Zijn eventuele rol in andere aanrandingen wordt dus nog onderzocht.

De politie doet nog verder onderzoek naar de zedenincidenten in het centrum van Leiden. Zij werken daarbij nauw samen met de gemeente en studentenverenigingen in de stad.

Lees ook: Aanrandingen hebben ‘best wel impact’ op Leidse studentes: ‘Je gaat toch wat beter opletten’

Reeks aanrandingen

Leiden wordt al wekenlang opgeschrikt door een reeks van aanrandingen en zelfs een verkrachting. Burgemeester Henri Lenferink liet vorige week weten dat het waarschijnlijk niet om een serie-aanrander gaat, maar studenten begonnen een petitie om vanuit de gemeente een alarmknop te krijgen.

Verschillende studentes vertelden een dag na de aanranding aan Hart van Nederland dat de schrik er goed in zit. Er werden onder vriendinnen duidelijke afspraken gemaakt: “We gaan gewoon echt niet alleen naar huis en we letten beter op elkaar.”