9 jaar cel geëist voor doodslag in slagerij

DEN HAAG (ANP) – De 39-jarige Afghaan Izmarai M. die wordt verdacht van doodslag op een 43-jarige collega in een slagerij in de Haagse wijk Transvaal, moet negen jaar cel krijgen. Dat eiste de officier van justitie woensdag voor de rechtbank in Den Haag. M. heeft bekend dat hij het slachtoffer heeft doodgestoken. De Afghaan beweert uit noodweer te hebben gehandeld.

Volgens M. was de sfeer in de slagerij al dagenlang verziekt door onderlinge scheldpartijen en begon de werkdag op 17 juli vorig jaar direct al met een vechtpartij. Nadat M. het latere slachtoffer had geslagen, bedreigde die hem met een hakmes, waarop de Afghaan uit de winkel vertrok.

Uit camerabeelden blijkt dat de eigenaar ‘s middags naar de slagerij kwam en samen met het latere slachtoffer oefende op vuistslagen met een aansteker in de hand. Toen M. ‘s middags terugkwam om zijn salaris te vragen, werd hij ingesloten en in de keuken van de slagerij tot bloedens toe geslagen. M. zou daarop een mes hebben gegrepen en het slachtoffer vijf keer hebben gestoken, naar eigen zeggen in blinde paniek.