Misdaad

Vijf jaar cel en tbs geëist voor misbruik 24 meisjes in Alem

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vijf jaar cel en tbs met voorwaarden geëist tegen de 46-jarige man die 24 kinderen zou hebben misbruikt in het Gelderse dorp Alem.

Vrijdag was de tweede dag van de rechtszaak tegen verdachte Anthony B. in de rechtbank in Zutphen.

Verder wil het OM dat B. zijn slachtoffers een schadevergoeding betaald en minimaal vijf kilometer buiten Alem blijft. Daarnaast mag hij van justitie geen contact met kinderen en geen toegang tot internet hebben totdat de reclassering dat weer toelaatbaar acht.

Nare details misbruik

Tijdens de rechtszaak werden alle details van het misbruik behandeld. B. luisterde daar met gebogen hoofd naar, zag Hart van Nederland-verslaggever Joya de Boer.

De verdachte zou zeker acht meisjes hebben betast tijdens logeerpartijtjes van zijn twee dochters. Hij sloeg toe als de meisjes lagen te slapen en filmde hen.

Lees ook: Man bekent ontucht en het filmen van 24 minderjarige meisjes in Alem

De misbruikverdachte gaf voor de rechter toe dat hij te ver is gegaan. Hij zei dat hij zichzelf niet kon beheersen. Voor de ouders is dat niet genoeg. Zij zijn boos en willen weten waarom hij dit heeft gedaan.

Enorme impact op Alem

Anthony B. werd vorig jaar juli opgepakt en zit sindsdien vast. Bij hem thuis werden meer dan 34.000 afbeeldingen met kinderporno gevonden. Mogelijk waren er nog veel meer bestanden. B. heeft twee harde schijven gedumpt en die zijn nooit meer teruggevonden.

De impact van de misbruikzaak op het dorp Alem is enorm. Het plaatsje heeft ruim 650 inwoners. De vrouw en kinderen van B. zijn na zijn arrestatie verhuisd.