45 arrestaties rond wedstrijd Ajax

AMSTERDAM (ANP) – Rondom de Champions League-wedstrijd Ajax-Tottenham Hotspur heeft de politie woensdag in Amsterdam 45 personen aangehouden. Onder hen waren volgens een woordvoerder 5 Engelsen, 26 Nederlanders en 14 arrestanten met andere nationaliteiten. De aanhoudingen volgden na onder meer vernieling, belediging, verkoop van valse kaarten, merkvervalsing, zware mishandeling en openlijke geweldpleging.

Het was donderdagochtend niet duidelijk hoeveel personen nog vast zaten. De verdachten krijgen een dagvaarding of boete mee naar huis of worden later voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Ondanks dat Ajax op het allerlaatste moment de finale misliep, kijkt de politie terug op een feestelijke avond die ,,op wat schermutselingen na” rustig is verlopen. Zo moest de politie even in actie komen aan de zuidzijde van de Johan Cruijff ArenA bij ingang H, waar supporters binnen probeerden te dringen. Ook trad de mobiele eenheid na de wedstrijd preventief op toen supporters van Ajax en Tottenham elkaar op de Dam probeerden op te zoeken.