Gezondheid

20-jarige Demi vecht succesvol tegen eenzaamheid van zichzelf en anderen

Niemand om mee te gaan winkelen, geen uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes en bijna de deur niet uitkomen. Voor de 20-jarige Demi Blaauw is dit al zo lang ze zich kan herinneren de realiteit.

“Ik ben verlegen en vind niet zo snel aansluiting bij leeftijdsgenoten, daardoor voel ik me al van kinds af aan ontzettend eenzaam. Uiteindelijk ging het daardoor zo slecht met me dat ik met mijn studie ben gestopt en professionele hulp nodig had”, vertelt Demi. Dankzij de steun van haar familie en haar eigen doorzettingsvermogen gaat het inmiddels een stuk beter.

‘Never 2 be alone’

Ze heeft zelfs besloten het heft in eigen handen te nemen en een manier te vinden om zichzelf en anderen met dezelfde gevoelens te helpen. Dat is gelukt. “Een maand geleden heb ik het digitale platform ‘Never 2 be alone’ opgericht, via de website kunnen mensen die zich eenzaam voelen met elkaar in contact komen en leuke dingen gaan doen.”

Lieve berichten

De hartelijke en positieve reacties die Demi heeft ontvangen geven haar een heel goed gevoel. “Ik was heel erg bang voor hoe mensen zouden reageren, misschien zouden me ze raar vinden en moet ik in het ergste geval onderduiken. Maar ik heb juist heel veel lieve berichten gekregen, juist ook van mensen die mijn gevoel van eenzaamheid herkennen. Dat doet me ontzettend goed.”