Misdaad

Tot 11 jaar cel opgelegd aan verdachten fatale woningoverval in Tilburg

De twee mannen die verdacht werden van een gewelddadige, fatale woningoverval in Tilburg krijgen celstraffen van 11,5 en 5,5 jaar opgelegd. Een van hen krijgt na hoger beroep voor het gerechtshof in Den Bosch ook tbs met dwangverpleging.

De gewapende 23-jarige Adil el B. en Sherwin W. (24) overvielen in september 2015 een woning aan de Betuwestraat in Tilburg in de veronderstelling daar veel wiet, geld en sieraden aan te treffen. In de woning waren naast de 48-jarige bewoner ook vier anderen aanwezig.

Het vijftal werd bedreigd en gedwongen om geld en sieraden af te geven. Toen dat niet voldoende was naar de zin van de overvallers, nam W. de bewoner mee naar boven. Het slachtoffer werd daar dodelijk getroffen door een kogel.

Lees ook: Klopjacht na fatale woningoverval Tilburg

Tbs met dwangverpleging

Het hof legt W. 5,5 jaar cel en tbs met dwangverpleging op, onder meer omdat de kans op herhaling groot is. Op 17-jarige leeftijd werd W. al eens veroordeeld voor doodslag.

El B. krijgt de hoogste gevangenisstraf, omdat hij ook wordt veroordeeld voor onder meer vuurwapenbezit en poging tot doodslag. Hij heeft twee weken voor de fatale overval op iemand geschoten in Spijkenisse.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden 20 jaar en 9 jaar met tbs geëist tegen het tweetal.

Tekst: Redactie/ANP