112

'Godsdienstwaanzinnig' echtpaar spoorloos na uithuishaling kinderen

Nadat de vier kinderen van Marcel (39) en zijn vrouw Andrea (41) door de Kinderbescherming uit hun huis in Blerick werden weggehaald, is het echtpaar spoorloos. De zus van Marcel deed een noodoproep op Facebook, waarin ze iedereen in Nederland, België en Duitsland oproept naar de twee uit te kijken. Behalve hun signalement heeft ze nog een belangrijke kanttekening: “Ze zijn psychisch niet in orde (Godswaanzin)!”.

Marcel’s zus vertelt dat haar broer een hartoperatie moest ondergaan en toen een bijna-doodervaring had. Sindsdien gedraagt hij zich op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. “Ik had al een tijdje geen contact meer met hen omdat Marcel helemaal godsdienstwaanzinnig was geworden. Iedereen die het niet met hem eens is, is de duivel”, zegt ze.

“De kinderen waren door de Kinderbescherming uit huis gehaald, omdat ze zich aan het voorbereiden waren op leven in het bos en de kinderen bijna niets te eten kregen.” Daarna verdween het stel spoorloos.

Psychose

De kinderen zijn dus in veiligheid gebracht, maar missen hun ouders heel erg en daarom zette Marcel’s zus een noodkreet op social media. Ze hoopt stiekem dat zijn godsdienstwaanzin het resultaat is van een psychose, want dan kan hij geholpen worden.

‘Gehersenspoeld’

De zus van Marcel’s vrouw Andrea snapt er helemaal niks meer van, want plots verdwijnen is niets voor haar. “We zijn heel erg geschrokken en vragen ons af of Andrea wel vrijwillig is meegegaan. Ze heeft een achterstand in haar ontwikkeling en is waarschijnlijk door hem gehersenspoeld. Andrea is zo gek op haar kinderen, die zou ze nooit zomaar achterlaten.”

De zussen roepen iedereen die misschien meer weet of ze mogelijk hebben gezien, contact op te nemen met de politie via: 0900-8844.