Sport

Duizenden AZ-supporters voor 'thuisduel' naar Den Haag

Hoewel het toch echt een thuiswedstrijd betreft, zal het voor duizenden AZ-fans donderdagavond voelen alsof hun club een uitduel speelt. De Alkmaarse club wijkt voor het Europa Leagueduel tegen FK Marioepol uit Oekraine uit naar het stadion van ADO Den haag.

De club uit de Hofstad stelt het onderkomen graag beschikbaar aan AZ en doet er met die club alles aan om het de Noord-Hollandse supporters, waarvan er ongeveer 8500 worden verwacht, zoveel mogelijk naar de zin te maken.

Zo is de ‘countdown’ naar de opkomst van de ploegen op de grote schermen in het stadion precies zo aangepast als altijd te beleven is in het AFAS Stadion van AZ. Ook zijn duizenden groengele stoeltjes aangekleed met rode kleedjes waarop het AZ-logo te zien is, zoals op de foto bij dit artikel.

Thuiswedstrijd ver van huis

Een verplaatsing dus van ongeveer 80 kilometer. Het betekent voor veel fans een rit met de auto of bus in plaats van de fiets. Zo’n 1500 Alkmaarse fans krijgen donderdag zowel het eigen stadion te zien als dat van ADO Den Haag. Kort voor 17.00 uur verzamelen zich namelijk zo’n 1500 mensen die in bussen naar Den Haag worden gereden.

Het duel in de derde kwalificatieronde van de Europa League tegen FK Marioepol begint om 20.30 uur. De uitwedstrijd in Oekraine eindigde in 0-0.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft donderdagmiddag bekendgemaakt dat het onderzoek bij het AFAS stadion is afgerond en dat het stadion is vrijgegeven. Wanneer AZ weer in het stadion kan voetballen is niet bekend.

Foto: @ AZ Media